Vytauto Didžiojo universiteto „Atžalyno“ progimnazija

Oliziukai

„Gabių vaikų akademijos“ trečiokai kovo mėnesį stebėjo atbundančią gamtą, naują gyvenimo ciklą pradedančius augalus: prasikalusius želmenis, sukrautus ir besiskleidžiančius pumpurus, pražydusius pirmuosius žiedus.

Ir patys atliko keletą eksperimentų. Smagiausias buvo „Oliziuko“ kūrimas. Kiekvienas pasidarė iš kojinės ir pjuvenų „augintinį“, į kurį pasėjo velykinės žolės. Tuomet tris savaites juo rūpinosi, prižiūrėjo ir stebėjo, kaip viskas kinta. Kiekvieną savaitę fiksavo pokyčius nuotraukose ir susitikę dalijosi savo patirtimis, pastebėjimais, iškylančiomis problemomis. Vaikai, augindami augalus patys, sužinojo daug svarbių dalykų apie augalus ir augmenijos priežiūrą. Jie suprato, kad augalai reikalauja tinkamo dirvožemio, reguliaraus laistymo ir tinkamos šviesos, kad galėtų gerai augti. Be to, vaikai mokėsi atsakingai rūpintis gamta ir kaip galima prisidėti prie tvarios aplinkos ateities.

Trečiokai puikiai atliko tiriamąją veiklą, sėdami ir augindami “Oliziukus”, prižiūrėdami juos ir darydami išvadas. Džiaugiuosi matydama jų aktyvumą ir norą mokytis.

                                                                                                                                                                     Mokytoja Vilma Kilimienė

                                                                                                                                                                  

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos