Vytauto Didžiojo universiteto „Atžalyno“ progimnazija

6b kl mokinių STEAM darbas „Spaudos draudimo laikotarpis ir jo įamžinimas Kaune"

2024 m. kovo 26 d. 6b klasės mokiniai  atnaujintoje progimnazijos bibliotekoje pristatė lietuvių kalbos, istorijos ir informacinių technologijų STEAM darbą „Spaudos draudimo laikotarpis ir jo atminimo įamžinimas Kaune“.
Šeštokai žinias apie spaudos draudimo laikotarpį gilino ne tik istorijos ir literatūros pamokose, bet lankėsi ir Pedagogikos muziejuje edukacijoje „Knygnešių keliais“, savarankiškai aplankė Karo muziejaus kiemelyje esančias tą laikotarpį primenančias  skulptūras „Knygnešys“, „Lietuvos mokykla 1864-1904“, fotografavosi prie knygnešių sienelės, domėjosi šių paminklų atsiradimo istorija. Mokiniai rinko medžiagą apie spaudos draudimo laikotarpį, dirbo grupėse. Susisteminę istorijos bei lietuvių kalbos  žinias sukūrė  istorinį laikraštėlį, visą sukauptą darbą pristatė grupės projektiniame darbe. Šeštokai lavino  pažinimo, kultūrines, komunikacines, skaitmenines kompetencijas.
Mokiniams ruošti darbą padėjo informacinių technologijų mokytojos Vilma Kazlauksienė ir Lina Plečkaitienė, istorijos mokytoja Dalė Vasiliauskienė ir lietuvių kalbos mokytoja Asta Aleknienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos