Vytauto Didžiojo universiteto „Atžalyno“ progimnazija

Profesijų diena „Karjeros labirintai". Bendruomenės dienų renginiai 2024

  • Paskelbė : Aleknienė
  • Paskelbta: 2024-05-22
  • Kategorija: Renginiai

2024 m. gegužės 21 dieną progimnazijoje vyko profesijų diena „Karjeros labirintai”. Tą dieną mokiniai kvietė tėvelius, kad papasakotų apie savo profesijas, arba patys vyko į tėvelių darbovietes, kur apie įvairias specialybes galėjo ne tik išgirsti pasakojimų, bet ir viską pamatyti savo akimis. Štai keletas pavyzdžių, su kokiomis profesijomis susipažino mūsų mokiniai.

7b klasės mokiniai apsilankė „Gijos klinikose", kur susipažino su kineziterapeuto profesija ir darbu realioje aplinkoje.

4a klasėje Ugniaus ir Saulės mama Danguolė Medvedevienė pasakojo apie gėlininkystę, apie gėlių kelią iš Olandijos iki Lietuvos. Mokyklos sveikatos specialistė-Goda Arlauskienė pasakojo apie pirmąją pagalbą.

8 klasių mokiniams Lietuvos kariuomenės atstovai papasakojo apie kariuomenėje dirbančius įvairių specialybių atstovus, pasidalino karių gyvenimo ypatumais. Taip pat aštuntokus su miškininko profesija supažindino ir VĮ Valstybinių miškų urėdijoje dirbantis miškininkas.

6b klasės mokiniai buvo išvykusi į įmonę „Wilbergs group" . Įmonės pobūdis: parketlenčių gamyba ir prekyba. Susipažino su staklininko, stakliniko-inžinieriaus, projektuotojo, vadybininko ir prekybininko profesijomis. Patiko, buvo įdomu ir naudinga.

4c klasei Lina Tamošiūnienė, Igno mama, pristatė projektuotojo profesiją. Papasakojo, kaip atsiranda nauja „Sportland" parduotuvė.

5c klasėje viešėjo Aido Arbočiaus mama, kuri dirba tarptautinėje kompanijoje „Lietuvos draudimas" finansų konsultante. Papasakojo apie savo specialybės pasirinkimo kelią, kokių savybių ir gebėjimų reikia turėti, norint pasiekti savo užsibrėžtų tikslų.

7c klasės mokiniai  lankėsi Kauno klinikose imunohistochemijos laboratorijoje ir patologinės anatomijos katedroje, kur sužinojo daug įdomių dalykų, kaip nustatomos ligos, kokie kenksmingi faktoriai labiausiai kenkia įvairiems žmogaus organams ir pamatė, kaip įvairios ligos pakenkia tuos organus. Mokiniai daug klausinėjo, patys dalinosi žiniomis nustebindami savo jaunu amžiumi ir branda užsiėmimą vedusią gydytoją.

5b klasėje lankėsi trys tėveliai: Gynybinės oro erdvės pajėgų lakūnas papasakojo apie karininko profesiją, apie kariuomenės veiklą, pasirengimą oro gynybai ir oro pajėgų lakūnų darbo specifiką. Medikė pasakojo apie biomedicinos infekcinių ligų tyrimus ir stebėseną gydymo įstaigose, apie užkrečiamas ligas gydymo įstaigose, jų inkubacinį laikotarpį, kaip atpažįstamos įvairios užkrečiamos ligos ir kaip nuo jų tinkamai apsisaugoti. Penktokai buvo supažindinti su užsienio kalbų vertėjo profesija, jie sužinojo apie vertėjo profesijos subtilybes, kuo skiriasi vertėjo darbas raštu ir žodžiu, su kokiais iššūkiais susiduria vertėjai ir kas šiame darbe yra svarbiausia. Mokiniai patys galėjo išbandyti vertėjo darbą, atlikti įvairias užduotis raštu ir žodžiu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos